BEHÖVER DU HJÄLP ATT HITTA EN OKÄND ARVINGE?

Med allt fler svenskar med rötter utomlands kan arvskiften snabbt leda utanför landets gränser och då kan det vara knepigt att hitta alla arvingar. Nuvarande bostadsort kanske är okänd, aktuella familjeförhållanden likaså – kanske känner man inte alls till vilka släktingar och potentiella arvingar som finns.

Att göra släktutredningar kräver kunskap om källor. Mellan länder är det naturligtvis stor variation på vilken information man kan hitta och hur man kan ta del av den. Just därför anlitar vi alltid lokala experter som har kunskap, tillgång till relevanta källor och arkiv och som med stor noggrannhet söker rätt på personer och de dokument som belägger identiteten. Varje projekt är unikt och arbetsmetoden måste anpassas efter vad som ofta är en komplex situation.

Beroende på land och grundmaterial kan ett ärende avgöras snabbt, kanske inom en vecka, andra gånger tar det veckor eller månader. Ibland måste vi söka i flera länder för att hitta alla släktingar, i andra fall behöver vi beställa material eller personligen besöka arkiv. Vi hittar dem vi letar efter, alternativt kan vi berätta varför de inte kan hittas. Kanske har arkiv förstörts i eldsvådor eller i krig.

Allt skräddarsys så att projektet är anpassat till situationen. Priset varierar därför också, men en riktlinje är att en inledande sökning kostar 15 000 + moms.

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.